El disc de la música en valencià vol. XVI

Com cada any, Escola Valenciana ha publicat El disc de la #MúsicaEnValencià vol. XVI (is.gd/lagira16) per afavorir la difusió de la música de tots els estils que es fa al País Valencià. Una iniciativa de la qual soc enamorat per diversos motius:

1. És una mostra representativa del que es cou a l’escena musical valenciana amb el que representa de difusió de la cultura i la llengua.

2. Es publica en múltiples plataformes i suports, facilitant la màxima difusió i escolta fàcil en un món tan digital i divers, però alhora tan controlat, cada vegada més, per les grans impulsores del capitalisme de vigilància.

3. Però, el que més m’agrada d’aquesta publicació és el detall (potser desapercebut) d’aconseguir que una important part de les pistes del disc estiga publicada amb una llicència de continguts que permet la compartició (amb certes restriccions) sense haver de demanar permís. Es tracta d’una llicència Creative Commons BY-NC-ND. La meua enhorabona a qui aconsegueix això perquè cada volta ho té més difícil, sobretot per a les cançons d’autores i autors que, per a poder aconseguir un retorn econòmic (legítima aspiració) han de cedir els seus drets en exclusiva a gent que sobreviu amb models de negoci del passat.

Gràcies també a la plataforma @bandcamp que ho fa possible (una botiga de discos en línia i una comunitat de música on els fans apassionats es connecten i donen suport directament als artistes que estimen). La llista de les cançons publicades amb llicència CC-BY-NC-ND la podeu trobar en aquest fil de Twitter: https://twitter.com/tafol/status/1521529455444992000?s=20&t=5TUje5vKMbXJoG0oCz7nVQ

Deixa un comentari

"edutictac.es